Activiteiten

Logeren of vakantie-vieren in de Allier is vooral een manier om rust te vinden. Dat kan heel goed op ons eigen terrein maar ook ruim daar buiten. Natuurlijk is er bij ons of in de regio ook het nodige te doen voor degenen die dat willen.

U kunt ongelooflijk mooi vissen op diverse soorten grote karpers en steuren in het 4 HA grote meer op La cour Neuve, een domein van 13,5 Ha. U kijkt over de glooiende heuvels met paarden en Charolais koeien en eeuwenoude eiken. Mede doordat wij zelf meren legen, kunnen wij aan prachtige karpers komen die in zeer oude wateren hebben geleefd en nog nooit bij een visser aan de lijn hebben gezeten, loeisterk dus. U kunt op diverse manieren verblijven tijdens het vissen. Er zijn 2 huisjes aan het meer met eigen steiger beschikbaar, die u per week kunt huren. Voor de kampeerders is er 1 stek beschikbaar om met eigen caravan, tent of camper te vissen. Er is schoon, net sanitair met warme douche en (af)wasplek, stroom en gratis wifi.

Vanaf ons landgoed zijn er er in de nabije omgeving ruim 700 kastelen, eeuwenoude kerkjes, historische dorpjes en grotere steden te bewonderen. Ook het race-circuit van Magny-Cours ligt op 20 minuten afstand. Wat aan het landschap opvalt, zijn de typische glooiende heuvels die bij de Bocage Bourbonnais horen, met de vele heggetjes en bossages. Neem bijvoorbeeld het 11.000 ha grote eikenbos van Tronçais, het grootste van Europa.

Of u dit alles nu te voet, paard, motor of auto bekijkt is uw keuze, maar altijd zal de verwondering over onze prachtige omgeving u versteld doen staan en uw honger naar rust, ruimte en een ultieme sfeer stillen. U hoeft er hier beslist niet gek van op te kijken om opeens oog in oog te staan met een groep herten of andere bosbewoners, zo ook de diversiteit aan (roof)vogels.

De prachtige rivier l'Allier op 4 km afstand, waar wildwater kanotochten op kunnen worden gemaakt, of kan worden gezwommen in het kristalheldere water. 

Als u van golfen houdt bent u bij ons aan het goede adres, op zo'n 25 minuten hier vandaan op het race-circuit van de F1 ligt het prachtige Golf du Nivernais. Detais kunt u vinden op de website www.golf-du-nivernais.com

Magny-Cours is een van de mooiste racecirciuts en ligt op een steenworp van Chambres d'hotes La cour neuve sur Allier en Gite l'Allier, nog geen 20 minuten rijden en u staat op het circiut, waar alle belangrijke races worden gereden, zoals F1, Superbike, Bol d'Or, GT Tours, Grand Prix Camions en de Classic Days het oltimerevent.