Karpervissen

U kunt ongelooflijk mooi vissen op diverse soorten grote karpers en steuren in het 4 HA grote meer op La cour Neuve, een domein van 13,5 Ha. U kijkt over de glooiende heuvels met paarden en Charolais koeien en eeuwenoude eiken. Mede doordat wij meren legen, kunnen wij aan prachtige karpers komen die in zeer oude wateren hebben geleefd en nog nooit bij een visser aan de lijn hebben gezeten, loeisterk dus. Het meer is ontdaan van bosschages en een aantal bomen om 5 visstekken te creeren, 4 bij de huisjes en 1 voor de visser met tent, caravan of camper, wij kunnen schuiven in de plekken. Bij verblijf in het charlet is het verplicht om s'nachts te vissen in een tent aan het water. Via het bos op links stroomt er door het midden altijd water het meer in, de diepte is daar ongeveer 1 meter, in het midden 1.50 meter en bij de dam tussen de 2 meter, aan de rechterkant stroomt het er weer uit. Het water is dus altijd fris, voedselrijk en gezond. De lange zijkanten van 40 cm met hard zand lopen naar het midden af waar het modderig is. Er zijn geen obstakels,waterplanten of wier in het meer.

U mag dag en nacht op karpers vissen met 3 hengels, er is 1 roeibootjes voor gebruik en het is toegestaan om eigen voerbootjes te gebruiken. Wij kunnen ook vismeelpallets en kreeftenboilies leveren.

U kunt op diverse manieren verblijven tijdens het vissen, er zijn 2 huisjes beschikbaar en een camperplaats. Voor de kampeerders is er schoon, net sanitair met warme douche en (af)wasplek, stroom en wifi.

Wij regelen broodjesservice van de warme bakker, voor de boodschappen kunt u terecht bij grote supermarkten op 12-15 km in leuke dorpen en stadjes die het bezoeken waard zijn. Er dient te worden gevist volgens de huisregels en reserveren betekent dat u dit heeft geaccepteerd.

Er zwemmen zo'n 180 karpers in het meer en het is een gevarieerd gezelschap, zodat het vissen spannend blijft. U kunt bij ons vangen: Schubkarpers, Lederkarpers, Spiegelkarpers, Goastkarpers, Graskarpers, Zilvergraskarpers en Koikarpers van groot tot zeer groot formaat en doordat wij zelf meren legen en aan de mooiste en gezondste vissen kunnen komen, blijft dit assortiment zich uitbreiden, er zitten geen vissen onder de 14 pond in en de grootste vis is zo´n 48 á 50 pond . Verder zijn er nog prachtige diverse soorten grote Steuren en Goudwinde. Wij legen ons meer iedere 2 jaar en verwijderen de ongewenste vissen eruit, Snoek en Snoekbaars, Blackbaars en Voorn zijn voor de verkoop, maar zorgen voor een goed evenwicht in het meer. 

Legenda 

1. Gite (stenen huisje 4 pers.)

2. en 3. Stek geschikt voor 1 of 2 tenten, 1 caravan of camper.

4. en 5. Chalet (houten huisje 4 pers. )/ Kampeerplaats

6. Douche en toilet

7. (Af)wasgelegenheid en wasmachine

8. Hoofdhuis bewoners